Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Zmeniť krajinu

Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Porovnanie odvlhčovačov vzduchu

Pre lepšiu orientáciu v ponuke odvlhčovačov vzduchu sme pre vás pripravili prehľadnú tabuľku, v ktorej nájdete porovnanie jednotlivých modelov podľa najdôležitejších parametrov.
Porovnanie odvlhčovačov vzduchu
porovnani_odlvhcovace_SK.jpg
Tabuľka je vo formáte PDF pre pohodlné prezeranie a vyhľadávanie.
 
Nedarí sa vám otvoriť dokument PDF? Skúste si porovnanie odvlhčovačov zobraziť ako obrázok

Ako vybrať odvlhčovač vzduchu

Prvým krokom je ujasnenie, kde budete odvlhčovač vzduchu používať. Kondenzačné kompresorové odvlhčovače sú ideálnou voľbou do vykurovaných priestorov s teplotou nad 15 °C. Pokiaľ potrebujete vzduch odvlhčovať v nevykurovaných priestoroch, ako sú garáže, pivnice či novostavby, radšej siahnite po adsorpčnom odvlhčovači, ktorý efektívne odvlhčuje aj pri nízkych teplotách od 1 °C. Existujú ešte kondenzačné modely vybavené Peltierovým článkom, ktoré sú pre svoj nízky výkon vhodné iba do veľmi malých miestností s približne izbovou teplotou vzduchu.

Rozhodujúcim kritériom je optimálny odvlhčovací a vzduchový výkon. Ten sa určuje podľa veľkosti priestoru, v ktorom potrebujete vzduch odvlhčovať. So správnym určením výkonu vám pomôže náš nákupný radca. Väčšina výrobcov u svojich prístrojov uvádza odvlhčovací výkon pri 30 ° C a vlhkosti 80 %, reálny odvlhčovací výkon pri bežnej izbovej teplote okolo 20 ° C teda bude nižší.

Keďže odvlhčovače sú hlučnejšie a energeticky náročnejšie prístroje, je dobré porovnávať aj tieto parametre. Modernejšie odvlhčovače (napr. rad Arete od značky Meaco) sú vybavené inteligentným programom, ktorý po dosiahnutí cieľovej vlhkosti prístroj automaticky prepne do pohotovostného režimu. Vďaka tomu sú znížené prevádzkové náklady a zaistený tichší chod.

Pokiaľ riešite problémy s plesňami alebo zatuchnutým vzduchom, zamerajte sa pri porovnaní tiež na ponúkané možnosti filtrácie vzduchu. Najúčinnejší pri odstraňovaní nečistôt je HEPA filter, ktorý zo vzduchu odfiltruje najjemnejší prach, spóry plesní a ďalšie alergény s účinnosťou vyššou ako 99 %. Odporúčame vyberať modely s veľkoplošným HEPA filtrom pokrývajúcim celý nasávací otvor odvlhčovača, ktoré spravidla ponúkajú aj samostatný režim čistenia vzduchu. Prečistenie vzduchu podporí aj ionizátor alebo uhlíkový filter, ktorý pomôže eliminovať nepríjemný zápach a škodlivé plyny v miestnosti. Niektoré modely sú vybavené UV lampou, ktorá nasatý vzduch dezinfikuje.

Nemali by sme zabudnúť ani objem nádržky. Pri jej väčšej kapacite nemusíte prístroj tak často kontrolovať a vylievať kondenzát. Väčšina odvlhčovačov je vybavená indikátorom hladiny vody, ktorý zaistí automatické vypnutie prístroja pri naplnení nádržky. Prípadne je možné vodu odvádzať priamo do odpadu pripojením hadičky.

Praktickou vychytávkou je režim sušenia bielizne, v ktorom odvlhčovač beží na vysoký výkon a na bielizeň fúka teplý vzduch, čím urýchľuje jeho schnutie. Medzi ďalšie obľúbené funkcie patrí napríklad časovač automatického vypnutia, spánkový režim alebo detský zámok.

Podrobnejšie informácie o jednotlivých parametroch a funkciách nájdete v našom nákupnom radcovi ako vyberať odvlhčovač vzduchu.

Podkategórie odvlhčovačov vzduchu

Kondenzačné odvlhčovače vzduchu
Adsorpčné odvlhčovače vzduchu
Odvlhčovače vzduchu s čističkou

Súvisiace články

Peľové spravodajstvo – 16. týždeň 2024
Recenzie a testy odvlhčovačov vzduchu
Súťaž o odvlhčovač s čističkou vzduchu Meaco Dry Arete One 12L

Produkty, ktoré pomáhajú

99,00 € pred zľavou
78,00 €
Na sklade Porovnať
Kompletná ponúka:
Čističky vzduchu Filtračné masky, rúška Inhalátory Kanvičky na výplach nosa Odstraňovače alergénov Odvlhčovače vzduchu Siete proti peľu Vysávače

Overené našimi zákazníkmi

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
  • rýchle doručenie
Overený zákazník pred 9 dňami
„čistička prišla len včera, ešte som ju neodskúšal...“
Overený zákazník pred mesiacom
  • 5 ročná zaruka
Overený zákazník pred mesiacom