Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Zmeniť krajinu

Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Recept na raňajkovú amarantovú kašu (môžu aj celiatici)

Bez lepku Bez vajec
Recept na raňajkovú amarantovú kašu (môžu aj celiatici)
Náročnosť
jednoduchý
Čas prípravy
30 minút
Ingrediencie
100 ml amarantu, pár hodín namočený
očistené šípky zbavené zrniečok
mletý kardamon
banán
jabĺčko
carobový prášok (alebo kakao)
agáve sirup (alebo med)
maslo alebo kokosové ghee
jablkovú vlákninu
rastlinné mlieko alebo voda

Postup prípravy

Amarant varíme v hrnci asi 15 min. spolu s očistenými šípkami. (dávala som deci amarantu). Pridáme maslo (alebo kokosové ghee) na zjemnenie. Amarant varením vytvorí akúsi želé hmotu, teda si dobu varenia a hustotu nastavte tak, ako vám chutí. Amarant je aj po uvarení chrumkavý a zábavný, bude sa páčiť aj deťom, lebo mužom sa zaľúbil.

Na panvici prehrejem v troche zohriatej vody jablko s medom a banánom. Pridáme do kaše, prevaríme, pridáme kardamon – asi 1 malú ČL, vlákninu asi 1 ČL a karobový prášok – asi 1 PL. Vypneme. Môžeme dozdobiť marockým listovým sladidlom, stéviou, figou alebo opraženými lieskovými orieškami. Alebo hocičím, čo vám chutí a má zásadité hodnoty pH.

Ak vám z raňajok zostane kaša alebo sa vám ju podarí spraviť príliš hustú, môžete ju dať zapiecť ako koláč a poliať horkou čokoládou a posekanými orechmi.

Henrieta Peškovičová

Overené našimi zákazníkmi

Heureka recenze
„Som veľmi spokojná, rýchle vybavenie objednávky a myslím, že aj vyber produktov je široký“
Overený zákazník pred 7 dňami
„Spokojnosť“
Overený zákazník pred 8 dňami
„100% spokojnosť“
Overený zákazník pred 20 dňami