Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Zmeniť krajinu

Infolinka (všedné dni 8.30–16.30)
0233 41 88 38

Recenzie a testy čističiek vzduchu

Uvažujete o kúpe čističky vzduchu a neviete akú vybrať? Prečítajte si o testoch čističiek, prezrite si naše recenzie, porovnajte náklady na prevádzku a zistite, ako vybrať tú najlepšiu čističku vzduchu pre vás.
Recenzie a testy čističiek vzduchu

Čističky vzduchu Dtest zatiaľ netestoval, nájdete len porovnanie

Veľkou pomocou pred výberom nejakého produktu sú porovnávacie testy. Bohužiaľ, v Slovenskej republike ani v Českej republike dosiaľ časopis Dtest ani žiadna iná nezávislá organizácia ozajstný test čističiek vzduchu nevykonala.

Na webe je možné nájsť stránky s informáciami, ktoré sa tvária ako výsledky testu, ale, bohužiaľ, autori týchto stránok v skutočnosti žiadne testovanie čističiek nevykonávali a tieto produkty ani nikdy osobne nevideli. Ide iba o porovnanie produktov podľa parametrov, doplnené o informácie zhromaždené z rôznych iných webových stránok. Je to lepšie než nič, ale do pravého testu to má ďaleko. Obsah týchto stránok teda berte s rezervou.

Overujeme účinnosť

Počet značiek a modelov čističiek vzduchu neustále rastie. Chceme mať istotu, že čističky, ktoré v e-shope PreAlergikov.sk ponúkame, skutočne plnia svoju funkciu. Preto mnoho čističiek vzduchu sami testujeme. Skúšky sú zamerané na praktické otázky, ako je účinnosť odstránenia cigaretového dymu alebo zápachu, citlivosť senzorov alebo hlučnosť.


Potrebujete poradiť s výberom čističky? Vaše otázky radi zodpovedia produktoví špecialisti na našej zákazníckej linke +420 541 212 4­50 alebo +420 602 813 222.


Takisto sa zaujímame o to, či čističky majú nejaké certifikáty účinnosti, najlepšie vystavené nejakými nezávislými inštitúciami. Jedným z najdôležitejších a najdôveryhodnejších je certifikát Americkej asociácie výrobcov domácich spotrebičov (AHAM), ktorý dokladá množstvo prečisteného vzduchu (CADR), teda účinnosť čističky v odstraňovaní nečistôt, konkrétne peľu, dymu a prachu. Na európskom kontinente majú podobnú váhu certifikáty Britskej nadácie pre alergie (BAF) alebo Nadácie Európskeho centra pre výskum alergií (ECARF).

Vďaka tomu je možné odhaliť silné a slabé stránky jednotlivých modelov a určiť, pre ktoré skupiny spotrebiteľov a na aké účely sú príslušné čističky vhodné. Informácie z týchto testov využívame v produktových recenziách (odkazy nižšie) a tiež v opisoch produktov.

Čistička vzduchu Winix Zero
Čistička Winix ZERO je vďaka skvelému pomeru ceny a výkonu veľmi ekonomickým riešením

Ktorá čistička je najlepšia?

Medzi jednotlivými čističkami vzduchu sú rozdiely. Niektoré sú vybavené účinnejšími filtrami alebo kvalitnejšími snímačmi, niektoré pre hlučnosť neodporúčame tým, ktorí chcú mať čističku zapnutú aj v noci, pri ďalšom modeli je vyššia spotreba než pri ostatných. Skrátka, každá čistička vzduchu má svoje plusy a mínusy a jej výber by ste mali podriadiť tomu, čo od nej očakávate.

Svoju rolu v kvalite týchto prístrojov určite hrá aj ich značka:

  • Za mnohými značkami čističiek stoja firmy, ktoré sa dlhodobo špecializujú na úpravu vzduchu. Ich odborné znalosti sú tak určitou zárukou kvality. Ide o značky ako Daikin, Winix, Stylies alebo Sinclair.
  • „Veľké“ renomované značky spotrebnej elektroniky ako Sharp alebo Philips síce tak úzko špecializované nie sú, ale keby na trh uviedli napríklad práve nekvalitné čističky, mohlo by to poškodiť povesť ich značky aj v ostatných kategóriách, čo tieto firmy nerady riskujú.

Všetky čističky vzduchu zaradené do e-shopu ProAlergiky.cz spĺňajú prísne parametre na použitie v domácnostiach alergikov. Čističky vzduchu patria medzi najmenej poruchové a reklamované produkty.

Podrobné porovnanie niekoľkých parametrov, ktoré sú pri čističkách zásadné, nájdete už čoskoro v článku Porovnanie čističiek vzduchu.

Recenzie čističiek vzduchu

Pri najpredávanejších alebo najzaujímavejších modeloch čističiek vzduchu sme pre vás pripravili recenzie vo forme krátkych videí. Pozrite sa, aké nečistoty dokážu odstrániť, ako sa ovládajú a čo všetko vedia.

Recenzia čističiek vzduchu Winix U450 a U300

Podrobné informácie o čističkách vzduchu Winix U300 a Winix U450

Recenzia čističky vzduchu Winix Zero

Podrobné informácie o čističke vzduchu Winix Zero

Recenzia čističky vzduchu Winix Tower QS s reproduktorom

Podrobné informácie o čističke vzduchu Winix Tower QS s reproduktorom

Recenzia čističky vzduchu Winix Zero N

Podrobné informácie o čističke vzduchu Winix Zero N

Recenzia čističky vzduchu Stylies Pegasus

Podrobné informácie o čističke vzduchu Stylies Pegasus

Recenzia čističky vzduchu Daikin MC 70L

Podrobné informácie o čističke vzduchu Daikin MC 70L

Recenzia čističky vzduchu Lanaform Fulltech Filter

Podrobné informácie o čističke vzduchu Lanaform Fulltech Filter

Akú čističku vzduchu vybrať?

Vybrať správnu čističku vzduchu nie je jednoduché. Ak si stále nie ste istí, prečítajte si nákupného poradcu a časté otázky a odpovede.

Nákupný poradca – ako správne vybrať čističku vzduchu, aké sú najdôležitejšie kritériá pre výber

Súvisiace články

Recenzia: Čistička vzduchu s ionizátorom Winix U300
7 dôvodov prečo používať čističku vzduchu
Čistička vzduchu so zvlhčovačom, alebo každý prístroj zvlášť?

Produkty, ktoré pomáhajú

Kompletná ponúka:
Čističky vzduchu

Overené našimi zákazníkmi

Kliknutím na pečeť zobrazíte všechny recenze našeho e-shopu přímo na Heurece

Heureka recenze
  • rýchle doručenie
Overený zákazník pred 10 dňami
„čistička prišla len včera, ešte som ju neodskúšal...“
Overený zákazník pred mesiacom
  • 5 ročná zaruka
Overený zákazník pred mesiacom